29. august 2002

Traktortræk


10. august 2002

Vævekursus

Jeg har da helt glemt at fortælle om mit vævekursus. Asted jeg tog mandag morgen d. 22/7, faktisk kørte Casper mig, så de havde bilen hjemme. Først blev jeg indlogeret på Sorø Husholdningsskole og derefter gik det til undervisningstedet. Det var en sød ældre dame der underviste. Hun er fra 1934 så egentlig burde hun pensionere sig selv, men hun følte virkelig hun gjorde en forskel ved at lære alle os at væve. Jeg var den eneste der aldrig havde prøvet at væve før og der var da også mange termer der skulle læres. Tramper, skafter, søller, bomme, binding, kipper i alverdens variationer, satinvævning bare for at nævene en lille smule. Jeg stjal en af hendes bøger (huskede at aflevere den tilbage inden kurset sluttede), og læste på lektien om aftenen. Det endte da også med at jeg torsdag morgen, efter vi havde været til orgelkoncert i Sorø Klosterkirke, havde genskabt mønsteret fra billettørens jakke og imponerede de andre lidt med det. Der skal faktisk en del logisk sans til for at væve, selvfølgelig kan man uden, men jeg fandt da hurtigt ud af at det ikke gør noget at man kan få 2+2 til at blive 4. Det var tisseregnvejr stort set hele ugen, men om torsdagen var det da så godt vejr, at jeg tog "løbetøjet" på og gik hele vejen hjem. Der var godt 5 km gennem skoven fra skole og til vores logi, men udenom var der lidt over 7. Hver aften inden vi tog "hjem" fik vi middag. Det var Benny (manden i huset, og gl. slagter) der kreerede menuen. Han stod faktisk og kokkerede hele dagen, bare for at vi skulle kunne få noget lækkert at spise. Jeg betalte 60kr. for 2 retter, og det kunne ligeså godt have være serveret på restaurant, så lækkert var det. Den ene aften fik vi hamburgerryg, røget at kokken selv, det var virkelig sager og ikke det mærkelige og kedelige hamburgerryg man kan købe sig til i forretningerne. Dagen før havde vi fået en forret med hjemmerøget svinemørbrad, det var også lækkert, så nu må jeg altså få min røgeovn igang.Kurset sluttede lørdag med at vi fik dekateret vores tørklædevæveprøve, vi skulle lige eftermåle om vi havde vævetætheden korrekt og min var ikke en millimeter ved siden af. Jeg var stolt som en pave, da Claus hentede mig den lørdag eftermiddag. I kan kigge lidt med her. Bare klik på billederne og de vil blive vist i større størrelse.


5. august 2002

Strisser på Samsø

Ja, det jeg vil fortælle har egentlig ikke noget med Strisser på Samsø at gøre. Jeg mindes bare min undren over der kunne nå at ske så meget kriminalitet i løbet af så kort tid, men efterhånden er jeg begyndt at tro på, at det ikke behøver at være helt løgn selvom det er fiktion. Her på øen er der sket ting og sager i den tid vi har boet her. Det sidste var at en bondemand havde vanrøgtet sine dyr. Nogle af dem havde politiet fundet tørstet og sultet ihjel. Manden var ikke til at finde, men så blev der sendt bud efter SOK. Politiet havde nemlig fundet mandens bil nede ved vandet. Vi undrede os godt nok over at der stod en helikopter ganske lavt hen over vandet nede mellem Orø og fastlandet. Politi Henrik (ikke sognefoged Henrik) kom lige forbi for at høre om transportøren var ledig så han kunne låne den, så vi fik helt friske nyheder. I TV2 Øst havde de ingen billeder til deres reportage, måske de ikke rigtig følte sig velkommen til øen. Da de kom for at interviewe øens beboere ifm at Camilla Pedersen var blevet slået ihjel på Isle of Wight, var de blevet så nærgående at en del af øens beboere var blevet meget vrede og havde sat TV-reportere og fotografer på båden. Så er det jo smart man bor på en ø, de kunne jo ikke så godt snige sig tilbage igen uden at nogle opdagede det.

Nå og så til lidt byggeri. Her forleden dag fik også vi en mængde regn så hatten kom til at passe. Det stod ud over vores nye tagrender og dannede sumpområder rundt omkring på gårdspladsen. Det havde jeg godt set tidligt om morgenen, da jeg lige skulle stikke hovedet udenfor inden jeg gik på potten. Da vi så stod op og lige skulle se hvordan vandstanden nu var, ja så var gårdspladsen sunket i jorden.
Imellem stuehuset og indgangen til bryggerset var bare et stort hul, ca 1m i diameter og 30-40 cm. dybt. Vi stod og studerede hullet og mindes vores tur til USA, da jorden også pludselig forsvandt i et hul. Efter lidt undren kom vi i tanke om at det jo var der, vi havde fundet den gamle brønd i det gamle bryggers ved oprydningen efter branden. Selvom der var dumpet store sten og andet fyldmateriale, så var det åbenbart ikke nok, regnen havde fået jorden til at synke længere ned imellem fyldet og derved lave vores hul. Årsagen til at vandet løb over tagrenderne har Casper fundet. Selvom vi har fået nogle nedløbsrør af en betragtelig tykkelse, ja så kan der jo ikke løbe mere vand ned i røret end der kan komme igennem hullet der er lavet i tagrenden ovenover, og de er ikke meget større end en 5 krone, og med lidt blade for hullet, ja så skal der jo ikke komme meget vand ned igennem.
Så lige et andet brokkeri. Jeg havde jo bedt om at få automatisk tænd og sluk (bevægelsesføler) af lyset på det nye badeværelse og i bryggerset. Først fik jeg det bare sat op i bryggerset. Hvor var jeg utilfreds. Føleren lignede et helt overvågningskamera, jeg brokkede mig gevaldigt men fik at vide at de ikke fandtes mindre. Nå det var så ikke anderledes end at elektrikeren ikke havde fået at vide at jeg også ville have sådan en føler på badeværelset, så det kom han og eftermonterede i dag. Og tænk jer, denne gang fik jeg bare en lille bitte firkant på størrelse med en stikkontakt. Jeg tror godt elektrikeren kunne se på mig at jeg var noget utilfreds. Jeg havde jo allerede brokket mig gevaldigt til ham da han satte det store op, men han gør jo bare hvad han får besked på hjemmefra.

I dag har vi flyttet vaskemaskine og tørretumbler over i bryggerset, det var vi simpelthen nødt til hvis vi vil have rent tøj. Af en eller anden årsag kommer der mindre og mindre vand ud af hanen til håndvasken (her var også vandet til vaskemaskinen koblet til) og til sidst ville den altså bare ikke finde sig i det mere. Jeg koblede strøm og vand fra og Claus og ungerne bar over i bryggerset. Så skulle de sættes til, men da vandet endnu ikke er ført over til hvor vaskemaskinen skal stå, så må den stå i den anden ende af bryggerset, men det var jo ikke der strømmen til vaskemaskinen var sat til. Så jeg satte bare et almindeligt stik på ledningen og stak stikket ind i en almindelig stikkontakt. Det fungerer fint. Hvorfor skal vi så have 2, 3 fasede stikkontakter til strøm til hhv vaskemaskine og tørretumbler, når de bare er til en ganske almindelig stikkontakt?

Jeg havde sendt Claus til HC for at købe nogle multiplader, så jeg kan bygge en stand til at stille tumbler og vaskemaskine på, jeg havde været inde på H+Hceltec's hejmmeside og fundet ud af hvilke størrelser jeg skulle bruge, men det kendte de slet ikke noget til i HC, de kendte bare de almindelige 60x40 plader. Den størrelse passede ikke lige fruen, så nu prøver jeg Bauhaus.

Alt for nu

Annette


27. juli 2002

Casper og fremtiden

Casper har netop i dag, sammen med 46.870 andre, modtaget brev op at han er optaget på en videregående uddannelse.
Casper skal starte på Multimediedesigneruddannelsen på Medie- og Erhvervsakademiets Holbækafdeling den 26. august.

21. juli 2002

Britt danser Safri Duo

Først mange tak til jer alle for gaverne til Britt´ fødselsdag, hun er faktisk rigtig glad for dem alle sammen. Af os fik hun en cd afspiller lidt i format som " den første båndoptager " René skulle købe Safri Duo for Bo og Arne, som de skulle give hende, den kom så i går, og på billedet kan i se hvordan man danser til Safri Duo.

Alice


3. juli 2002

Sutteri

Kan I se hvad Britt laver ??

Hun spytter sutten ud i skraldespanden, denne gang mente hun det alvorligt. Kom bare og sagde, at nu skulle jeg tage et billede når hun smed den ud. Det var søndag eftermidddag det skete og der har ikke været noget bøvl siden, andet end hun vil sove i vores seng, men det plejer hun at gøre alligevel.

Alice