27. maj 2005

Når skibet er lidt større end Kyholm


22. maj 2005

Hvor svært kan det være?

Arne, Britt og jeg var taget til kage konkurrence i Pillemark borgerforening i eftermiddag og tænk hvem der vandt, med en Baliey ostekage, jeg blev nødt til at smage på den, da dommerne havde bedømt, for det var en opskrift, jeg havde søgt på google og så bare lavet, så jeg anede ikke om den var god, men det må vi så tro på den er.


20. maj 2005

Podder kommer til Orø

Genie kører på sidste vers, så vi har besluttet at anskaffe en afløser for hende. Vi har et stykke tid, kigget os omkring for at finde ud af hvilken racen den nye hund skulle være, det var jo dumt at gå ud og købe en Amerikaner igen, bare for at skulle gårdklippe den, så det skulle være en hund, der ikke har behov for så meget pelspleje. Så skulle det være en hund, der kunne klare sig uden at vi nødvendigvis går tur med den flere gange om dagen, så vi endte op med at beslutte at det skal være en Polski Owczarek Podhalanski, og i onsdags blev han 8 uger og vi skyndte os at hente ham. Podder hedder han. På stamtavlen hedder han Balder, men vi vil altså ikke have en hund, der hedder det samme som Poul Thomsens. Har lavet en lille billedserie Egentlig regnede vi med at Genie var aflivet inden vi hentede Podder, men med lidt hjertemedicin ser hun ud til at klare sig fint lidt endnu.


20. maj 2005

Krydstogtsdage i Kalundborg

På lørdag kommer Costa Marina til Kalundborg, Costa Marina er et stort krydstogtsskib I kan læse mere om det og et par andre krydstogtsskibe der kommer til Kalundborg i den forløbende tid på billedet fra Kalundborg Nyt (kunne ikke lige få scanneren til at virke).

Men Det jeg i virkeligheden ville sige var……. I er velkommen til at komme her og få te kaffe og kage og gå en tur på havnen og kigge skib hvis i skulle ha lyst.

I må gerne lige melde om I kommer, så vi kan købe den rette mængde kage(alt efter hvem der kommer).

Kærligst Marianne & René


18. maj 2005

Sådan renser man negle på køer.

For det meste går det stille og roligt, men selv nogle af de gamle, der har prøvet det mange gange før, kan flippe helt ud over, at skulle ind i boksen. Når de er velanbragt i boksen, lægger man en sele under maven på koen, hejser den op, så den kun lige støtter på klovene, derefter tager man venstre bagben og lægger en rem om, som der er sat fast med en snor i et hejseværk i den anden ende, trækker benet op, så det sidder spændt fast, og skubber en træklods inder kloven så den har støtte når den beskæres, samtidig løfter medhjælperen det andet bagben, så meget at, koen ikke kan sparke hende, medens hun løfter højre forben. Når venstre bag er færdig, løsnes det så det lige når bunden af boksen sådan at koen ikke kan sparke forud, og højre bag løftes på samme måde. Når højre for er færdig , tages det ben ned og venstre for op, så tages højre bag ned og remmen helt af og når så venstre for er færdig, tages remmene af begge ben i venstre side og koen sænkes ned igen og selen tages af og hun lukkes ud igen, for det meste stille og rolig, men der er også nogle der ikke kan styre deres temperament.
24. april 2005

Og den pustede og den pustede ..............

Synes lige i skulle have historien også, og det er jo ikke en gang 1. april.

Hundredevis af tudser er af ukendte årsager begyndt at eksplodere i en sø i Hamborg-bydelen Altona. Ifølge dyr­læger skal op mod 1.000 tudser være døde efter deres kroppe er svulmet op til bristepunktet og eksploderet, hvor­ved deres indvolde er blevet kastet op mod en meter op i luften.

Eksperterne kan ikke finde ud af, hvad der er skyld i, at tudserne lider den smertefulde død, der primært forekom­mer mellem klokken to og tre om natten.

Foreløbig går teorien på infektioner af svampe eller virus. Også fugle der skræmmer tudserne har været nævnt.

"Det er som en science fiction-film," siger Werner Smolnik fra en af Hamborgs dyreværnsorganisationer.

"Man kan se dyrene kravle rundt på jorden, hvor de svulmer op for til sidst at eksplodere," siger han.

Han oplyser, at tudsernes kroppe udvider sig til mellem to og tre gange deres normale størrelse.

"Jeg har aldrig set noget lignende," siger dyrlæge Otto Horst, der har undersøgt et udvalg af de eksploderede dyr. Han har endnu ikke noget entydigt resultat af sine undersøgelser af de døde dyr.


21. april 2005

Massage

Så har Christian åbnet sin klinik


20. april 2005

Tegnerier

Synes lige I skulle se Claus' næste værk, han er ikke helt selv helt så tilfreds, men det ligner da meget godt


5. april 2005

Morten har fået kørekort

Hej allesammen.

Bare lige for at fortælle, at Morten fik sit kørekort i går den 4. april 2005 kl. 12.00!
Det skal lige bemærkes, at det blev bestået første gang både teori og kørsel, men det var ikke uden sved på panden!! Han kom lige hjem og kørte så til Esbjerg i sin egen bil, for at påbegynde 16 ugers skoleperiode på teknisk skole.

Mange hilsner fra en meget stolt mor og far.

Susanne Haagen

Vi andre ønsker Morten rigtig tillykke med kørekortet, og kør nu pænt(red.).


5. april 2005

GEVINSTER !

Jeg har også prøvet Klasselotteriet, havde 4 lodder i et halvt år, de skrev jeg havde 85% chance for at vinde. SÅ ! hvorfor fa.... skulle mine lodder så absolut være blandt de sidste 15%

Far


3. april 2005

Driverliv på Samsø

Vi plejer hvert år at drive en masse blomster, som vi skal have ude i haven, og de står alle vegne i vore vindueskarme, det var mor lidt træt af, så hun ønskede sig et drivhus, det luftede hun så over for Rene en dag de skrev sammen på msn, det mente han lige han kunne klare, for i haven til den lejlighed han har i Hillerød stod der lige et, og det kunne hun såmænd godt få, så de aftalte at vi kunne hente det skærtorsdag, det gjorde vi så. Vi tog færgen kl . 8.20 og da vi nåede Kalundborg, smuttede vi lige indenom hvor Marianne og Rene bor og hentede lidt hårde hvidevarer som skulle stilles op i Hillerød. Da vi nåede Hillerød troede vi at vi skulle i gang med at skille et drivhus ad, men nej nej det havde Rene gjort, så det var bare at læsse det på vognen, derefter hjalp jeg lige med at sætte en dør i, så fik vi lidt at spise og noget eftermiddagskaffe, da kl blev 4 startede vi turen tilbage til Samsø.
Nu skulle vi jo så blive enige om hvor det drivhus skulle placeres og da den diskussion var slut var det bare at gå i gang . Først skulle der lige fjernes nogle gamle snebærbuske, sikke et arbejde med at få dem op, det foregik med løftestang, og spaden brækkede (den er helt ny) så vi måtte have Peder til at svejse den så den kunne lidt igen. Da jeg syntes der skulle fliser i drivhuset, gravede jeg ud til sand. Nu skulle huset samles igen, det er ikke så spøjst når man ikke selv har skilt det ad, men det gik, og da Peder kom med sand bar vi hele skelettet hen og placerede det i hullet, jeg fik det vatret af så det står rigtig godt og derefter fyldte jeg sand ind. Da det blev hverdag om tirsdagen var jeg hos cementstøberen og købe fliser, jeg skulle have 20 stk 50x50 og de blev lagt lige bag på bilen, de vejer 600 kg og bilen må læsse 850 kg, så den blev noget ustabil at køre med, der var ikke den helt store kontakt mellem forhjul og vejbane, så det var på listesko jeg kom hjem. Nu skulle fliserne bare lægges, det gik godt med de første 4, de vejede 30 kg stk, nr 5 vejede 35 kg nr 6 -40 kg, nr 7-45 kg, og så måtte resten vente til dagen efter. Til sidst skulle der bare sættes glas i og nu står det der så som i kan se på billederne.


Jeg har også lige et billede på af den stak træer jeg skal have savet til brænde, og så ligger der en magen til stak nede hos Peder, så jeg har ligesom noget at se til.


3. april 2005

Endnu en vinder

Nu vi er igang med hvem der har vundet hvor meget, så har jeg vundet dem her.

Jeg har været med i nogle online undersøgelser foretaget af AC Nielsen, hvor man samtidig var med i en konkurence om 1 x 1000 kr. og 2 x 500 kr.

Alice