FamilieAvisen   


31. januar 2001
Uheld = slagtning

I morgen skal vi partere kvie. For godt fjorten dage siden havde Peder et lille uheld. Han klemte en kvie da han kørte ind i stalden for at fodre køerne. Kvien så ikke ud til at have taget skade, men han opdagede at der var blod på væggen inde i boksen. Han gik ind for at se bedre efter, da han kom om på den anden side af kvien så han at dens øje hang uden for. Det var ikke noget kønt syn. Fat i dyrlægen. Enten skulle den opereres eller også skulle den slagtes. Vi valgte det sidste. Prisen på sådan en operation kan hurtigt overstige prisen på dyret, og så havde vi ikke så meget okse til bage i fryseren.
Alice


30. januar 2001
Genie

Så var vi igen ikke hurtige nok til at få givet Genie en loppekur, hun begyndte at udvikle overfølsomhed over for lopperne og kløede, som hun har gjort tidligere, hul i hovedet. Såret så ikke så godt ud, og denne gang var det alt for tæt på hendes øjne til at jeg turde begynde at rense med brintoverilte. I går tog Claus hende med til dyrlægen for at få ham til at rense såret og få en krave, så hun ikke kunne komme til at kradse yderligere i såret. Hjem kom de - med krave, en penicilin kur, piller mod kløe og endeligt også øredråber, for dyrlægen syntes at ørene var lidt sure. Mon ikke vi snart kan lære at overholde intervallerne mellem loppekurene? Her til morgen fiser hun rundt med den store skærm og forsøger at komme til at gnubbe såret op ad møbler og alt andet hun kommer i nærheden af.Hun afbryder forbindelsen til Shell ved at gå ind imellem mine ledninger, så jeg midt i mit arbejde ikke længere er på arbejde.
Annette


28. januar 2001
Halmfyr

Vi har lidt billeder fra halmfyret. Først er der billederne af fundamentet. Christian gik hjemme hele ugen fra tirsdag til fredag, bare for at vente på fyret. Det var blevet lovet os at det skulle komme tirsdag eller onsdag men det kom først fredag. Christian var hjemme for at tage imod og det er også ham der har været fotograf og taget billederne
Annette


27. januar 2001
Billeder fra Julen

Så er billederne fra Julen fremkaldt. Se alle de fine billeder. Specielt holder jeg meget af billederne af Mor (Mormor/Farmor) og Putte, tænk at være så fotogene.
Annette


27. januar 2001
Undskyldning til Peder

Claus vil gerne have lov til at bringe en undskyldning til Peder over at han ikke gjorde opmærksom på at traktoren og chokoladen kom fra fam. Haagen/Øster. Jeg skulle hilse og sige at sådanne småting har han ikke haft tid til fordi han har været ude at køre med sin nye traktor lige siden.
Annette


20. januar 2001
Tak allesammen

Tak for alle fødselsdagshilsnerne, traktoren og chokoladen. Af ungerne og Annette fik jeg en regnmåler til min vejrstation. Halmfyret kom på min fødselsdag, men det mangler endnu at blive tilsluttet, så hvem ved måske det kan varme os til Annettes fødselsdag.
Claus

19. januar 2001
I dag er det Claus' fødselsdagClaus,

du ønskes rigtig hjertelig tillykke med dagen. Så håber vi på at vi i aften kan nyde varmen fra vores nye halmfyr (hvis det lykkes idag).


14. januar 2001
Agromek

Torsdag d 180101 er dagen hvor drengene tager til Agromek, de skal køre med en bus der er arrangeret af Jyske bank, de betaler bus, færge, kaffe og indgangs billet, det er langt nemmere end at køre selv. Drengene = Peder, Morten, Kristian, Bo, Anders & Arne. De små drenge glæder sig vildt, de lidt større er lidt mere afdæmpet.
Alice


14. januar 2001
På rundrejse

I aften skal jeg have pakket min kuffert, jeg kommer nemlig ikke hjem i morgen. I morgen tager jeg direkte fra arbejde til lufthavnen for at flyve til Stockholm, hvor jeg skal til et Web-master seminar tirsdag og onsdag, bagefter tager jeg til Oslo og er der torsdag og fredag, og kommer først hjem fredag aften - mon Claus selv kan finde ud af at lave en lækker fødselsdagsmiddag?
Annette


14. januar 2001
Slagtningen er i gang

I dag gik vi i gang med at slagte et par kaniner. Christian har længe talt om at tage et par kaninskind med til håndarbejde i skolen og lave en muffe til sin mor og jeg skulle lige øve mig på en kanin eller to inden det store slag. Da vi alligevel ikke kan få Trou og Halte afsat på pelsauktionen besluttede vi at nu skulle de slagtes. De var begge fra Monicas første kuld og havde begge fejl i pelsen fordi de havde været på besøg hos Hillary og fået nogle grimme sår. De var fra april '99 og en rigtig landmand ville have slagtet dem for længe siden, men vi kunne ikke rigtigt finde ud af at slagte dem bare for at spise dem og så smide pelsen væk - men måske vi skulle have gjort det alligevel de virkede lidt seje, om deet var tilberedningen eller alderen skal jeg lade være usagt. Vi slog kaninerne ihjel og gik i gang med indrette et midlertidigt pelsingsrum i værkstedet. Det skulle jo også gerne være på plads inden næste week-end. Da jeg gik i gang med Trou var det som om jeg aldrig havde prøvet det før, det var næsten som at begynde forfra og da der skal slagtes 10 kaniner næste week-end begyndte jeg godt nok at få sved på panden, men da jeg gik i gang med Halte føltes det allerede meget bedre. For at Christian kan få skindene med i skole skal vi garve skindene først. Vi tog et par plader og spændte pelsene op med hæfteklammer (pelssiden ind mod pladen) dernæst smurte vi skindsiden ind i tvekulsurt natron opløst i lugtfri petroleum, sådan skal de stå i 3 uger, hvorefter de skal tørre i et par dage og tilsidst slibes med fint sandpapir, det smarte ved denne metode er at man ikke behøver at bruge så stort et arbejde på at skrabe skindet først.
Nu er I nødt til at vente en 3 ugers tid på at få fortsættelsen.
Annette


13. januar 2001
Casper har købt "reservedele" til sin PC

For de penge Casper fik af Bent og Margit og os i jule- og fødselsdagsgave har han købt et nyt bundkort fordi han ville have en større harddisk, den kunne ikke bruges sammen med det gamle bundkort og det nye bundkort kunne ikke bruge hans gamle CPU så sådan en var han også nødt til at købe. Han kiggede langt efter posten og fredag kom så en pakke til ham. Han sætter bundkortet i maskinen og ingenting sker, han tager til computerparty for at se om der skulle være en, der kunne hjælpe ham med at få det til at virke, men det virker stadig ikke, så nu må vi håbe at han kan få lov til at returnere det og få et nyt
Annette


3. januar 2001
Så er det ganske vist - vistnok

I går havde jeg besøg af "vores" bygningskonsulent og halmfyrsmanden og vi blev lovet at fyret kom i mellem den 10. og 15. januar og det i 2001, jeg var meget omhyggelig med at få årstallet med, man ved jo aldrig. Til den tid ønsker vi os et par dage med frost ellers kan de ikke få fyret på plads, der er så meget mudder at de ikke tør/kan køre ind med fyret. Vi er jo ellers ikke meget for frost, det er et helvede at vande kaniner når hele vandingsanlægget er frosset til, det tager lidt over 1 time hver gang at gå rundt med vandekanden og give hver enkelt kanin vand. Vi er også blevet lovet at tegningerne på resten af bygningerne er færdige i uge 2 for godkendelse af os og de skulle så være klar til at sende ud i licitation i uge 4, vi kan jo bare krydse fingre.
Annette


2. januar 2001
I dag er det Peders fødselsdagPeder,

du ønskes rigtig hjertelig tillykke med dagen, lad nu være med at vælte hele huset.


1. januar 2001
I dag er det Renés fødselsdagRené,

du ønskes rigtig hjertelig tillykke.


01. januar 2001
Nytårshilsen


René ønsker alle et rigtig godt og inbringende nytår