30. november 2001

Tillykke Susanne


Hjertelig Tillykke med dagen. Vi håber du og din familie må få en rigtig hyggelig dag.


29. november 2001

Gang i elementerne

Så skete der endeligt noget, langsiderne på kaninstalden er nu rejst. Folkene fra Give element gik hele formiddagen i går og målte og forberedte til rejsningen af elementerne. Da de gik til frokost kl. 11:30 var jeg overbevist om at de aldrig blev færdige, for mig at se var der ikke sket en pind, og jeg havde tilmed sagt fra overfor et møde inde i Shell bare for at fotografere. Nå - efter kl. 12:00 gik de i gang igen, og nu må jeg nok sige at der kom skred i tingene. Kl. 16:00 havde de rejst siden, der vender ind mod gården og som løber parallelt med stuehuset, og var gået i gang med langsiden mod hestestalden.

Vi forlod dem kl 16:00 for at køre i biografen, vi så Harry Potter på Fisketorvet. Jeg har hele tiden ventet på der kom en film vi alle gad se, så vi sammen kunne tage ind til Fisketorvets store biograf. De har Europas største lærred og det skulle være en oplevelse, men der må jeg nu nok have lov til at sige: "Imperial er mindst lige så god"

Vi kom hjem igen kl. 22:30 og på vejen fra færgen mødte vi en lastbil (det er næsten blokvogne), der havde været med elementer, så den kommentar med at der kom flere biler med elementer holder stik, der er ihvertfald kommet en mere end jeg blev fortalt. Summasumarum er at kaninstaldens sider næsten er på plads, der mangle et par stykker i den ene side og for enderne. Foderrummet er færdigt og den ene overligger til garagen er på plads. Kl. er 8:00 og de har været i gang en time nu, så det er spændende om alle elementerne er på plads i aften.

Annette


27. november 2001

Jul på Samsø


Igen i år holdes der juleaften på Brattingsborgvej.
Kom og vær med.


26. november 2001

Nyt fra Orø

Igen i week-enden har vi været afsted, denne gang tog Christian afsted til Computerparty fredag aften og vi så ham først igen søndag middag. Casper tog til Fyn for at deltage i et kursus i esse-smedning og undertegnede tog på pilefletkursus. Claus blev hjemme og passede farmen.

Elementerne til vores bygninger kom i dag, der mangler ca. en vognfuld (jeg synes ikke det ser ud af noget, så jeg ville ikke blive forbavset, hvis der kom 3 vogne mere), den skulle komme i morgen. Elementerne bliver så monteret onsdag og loftselementerne skulle komme fredag og en gang fredag i næste uge skulle spærene så komme.

Vores bygningskonsulent var forresten lige ved at gå totalt i panik og sende alle elementerne hjem igen, de var grålige og ikke hvide, som de var bestilt til at være, så han kom farende ind, fuldstændigt forstyrret og ville høre min mening om farven. Hold da kæft hvor er jeg lige glad med farven, bare vi får nogle elementer op. Farven kan man da altid lave om på, ikk?

Vores halmfyr er måske også kommet til af fungere, efter at montøren har fået tilsendt fax, brev og anbefalet brev, om at lortet ikke fungerede, så kom han endelig her til morgen. Noget af forklaringen ligger i at den pumpe, der skal pumpe varmen op i tanken, først gik i gang ved så høj en teperatur at fyret nåede at gå på overkog før varmen begyndte at blive sendt op i buffertanken. Her i eftermiddag har der været en helt anden varme i huset, så vi håber på at hans justeringer har hjulpet denne gang. De forlangte ganske vist at jeg stod med en check i hånden når montøren forlod os, men med den service vi har fået indtil nu, skal det lige bevises at det nu også fungerer inden jeg slipper slanterne.

Annette


16. november 2001

Nyt fra Balle

Her er lidt her fra Balle... i aftes blev vi vækket kl. 23.30, vi fik besked på at vi skulle i tøjet og have MEGET varmt tøj på for vi skulle udenfor... på natløb det var skægt.... vi startede ud i fordragssalen, vi fik besked om hvad vi skulle o.s.v. vi var nogle flygninge som skulle over grænsen til det forjættede land.... vi møde en masse poster på vejen.... (som var nogle lærer der havde klædt sig ud og snakkede på nogle sjove måder.... vi fik udleveret 5 kokosnødder, 25.000,- (pegnene var jo selvfølgelig ikke rigtige :) og 7 reflekser......... så blev vi sendt afsted.... den først post gik ud på at samle et kort som var klippet i små stykker.... videre på turen mødte vi nogen hvor vi kunne leje en sav og en kniv for 2.000,- så vi kunne spise vores kokos nødder.... men det gjorde vi ikke.... hvilket viste sig senere at vi måske skullle have gjort alligevel... nå men videre på vejen mod vingsted mødte vi en som skulle køre os igennem et stykke vej for 3.000,- det viste sig at han snød os....... men som trøst havde vi at alle de andre hold osse hoppede på den..... :) nå men videre igen vi skule over vejen og der mødte vi så endnu en post her skulle vi finde ud af en morse-kode, den kunne vi ikke finde ud af... så vi blev sendt videre.... på et tidspunkt i mørket er der nogen som tilfældigt lyste over på et træ hvor der lå en papkasse og der var en pakke med et "falsk" visa og en besked på at vi skulle øve os på et gøjle-nummer nå men videre igen på turen skulle vi så over grænsen..... der kom vi over og vi gik videre til en gård hvor vi kunne købe nogle ris og kiks... her fik vi brug for vores kokosnødder men vi smadrede dem ud på vejen så vi brugte dem fint nok..... vi fik besked på at vi kunne blive kørt et stykke med bil hvis vi skyndte os og selvfølgelig gjorde vi det for det var dejligt at komme ind i varmen.... ved en af de sidste poster blev vi sat af og han kørte videre.... vi skulle over en sidste grænse til det forjættede land og det var en flod og vi havde 9 sten som vi kunne stå på .... det gik fint og vi kom over..... vi gik videre til en allersidste post hvor vi skulle tale deres sprog (en slags prøve på om vi kunne få opholdstilladelse.....) sproget var bondejysk... så det var jo fed at være lidt jyde........ hi hi hi hi....... nmå men vi gik tilbage til skolen igen der var højest en ½ kilometer til bage ..... da vi kom tilbage til skolen fik vi asparges suppe... det smagte helt vildt godt efter af have været ude i kulden... tilsidst gik vi i seng og sov til kl. 11.30......

det var vidst alt så jeg smutter igen...... mange hilsner louise........


14. november 2001

Trædrejning og fiskeri

Trædrejning

I week-enden var Claus og jeg på trædrejningskursus. Der var 5 tilmeldte til kurset + en lærer, 5 hankøn og jeg. Efter en kort briefing gik vi i gang med vores projekter. Inden træet kunne sættes i drejemaskinen skulle det lige saves til på rundsaven og der skulle bores nogle huller, hvor i der kunne påskrues en plade til at holde træet på plads i drejemaskinen. Det var tydeligt at de ikke var vant til at der var "damer" tilstede, flere gang fik jeg næsten ikke lov selv, andre gange kom de forsigtigt og spurgte om jeg nu også turde save på rundsaven eller hvad det nu var jeg var i gang med, det var meget sjovt at se hvor langt vi er kommet i disse ligestillingstider. Vi nye fik bundne opgaver, vi skulle langsdreje om lørdagen, Claus gik i gang med en køkkenrulleholder (skaftet) og jeg en lysestage. Om søndagen skulle vi tværsdreje, her lavede Claus foden til sin køkkenrulleholder og jeg lavede et fad, som faktisk blev ganske vellykket. Næste gang kan det god være man skal have støvmaske på, vi havde støv og spåner i håret, i øjnene, i næsen, og svælget, i strømper og sko, ja sågar i BH'en fandt jeg spåner, men sjovt var det og hvis de får oprettet et nyt hold til februar, er jeg sikker på at jeg vil deltage. Det fængede ikke helt hos Claus, så det kan være jeg må alene afsted.

Fiskeri

Ungerne på Claus' arbejde havde fået lov til at tage på fisketur og Claus mente at det kunne være sjovt for Christian at deltage. Så tidligt i morges kørte jeg dem til Frederikssund, hvor de skulle mødes med resten af deltagerne. De kørte så til Skovshoved, hvor en kutter tog dem ombord (lidt special info til Morfar: Der var 30 deltagere på båden, som hver betalte 130 kr. for at komme med og båden går ud stort set alle dage om året, på nær lige de dage hvor der blæser en pelikan.) Efter at være kommet til fiskepladsen, begyndte de at fiske, og alle hev sild ind. 3 ad gangen, nogle gange var der også torsk med, de troede åbenbart at sildene var maddig, så der blev fanget både sild og torsk på den samme krog samtidigt. Om der var nogle der tog en torskespist sild med hjem melder historien ikke om. Det var kun Christian der fiskede (Claus en lille smule, da Christian efter 5 timers fiskeri, syntes at det var nok). De havde 20 sild (en del ret store og pænt fede (måske vi skulle forsøge at ryge dem i vores rygeovn), men også et par der ikke var helt så store) og 1 torsk. Christian havde ikke blink, der var tunge nok til at nå ned til torskene, så han fik et blink af en af "de voksne" fra hans fisketeam. Claus havde grovrenset fiskene, men jeg er lige blevet færdig med at rense dem, så jeg synes vi kan være bekendt at putte dem i fryseren.

Annette


9. november 2001

Kviejagt

I går til min fødselsdag, kom Rene på besøg , han havde købt en ny fiskestang til mig desværre duede den ikke, der mangler noget der hvor man sætter den sammen, så den skulle han bytte når han kom hjem igen. Han havde også købt en hue til mig, for med den frisure jeg har, bliver hovedet så koldt når man står på havnen og fisker, at man bliver helt svimmel når man kommer hjem i varmen, så selvom man skal holde hovedet koldt, må man nok hellere prøve at holde det lidt varmt. Vi havde inviteret Peder og Alice med børn til lagkage og chokolade til kl 15, og så skulle de køre hjem og malke og derefter komme tilbage ved 19 tiden og spise middag. Og i stedet for flæske eller oksesteg, havde vi købt 2 ænder, så vi fik andesteg med brune kartofler og rødkål og lidt rødvin til.

I morges ved ni tiden jog Peder Rene op af sengen, da han ringede til ham og bad ham om at hjælpe sig med at drive nogle kvier hjem ude fra vestermarken, og så skulle han lige bede mor og mig om at komme også, det skulle være kl 2. Nu er der jo det ved det, at når Rene kommer her til øen, så er der altid lige noget pc der skal ordnes, således også i dag, han kørte herfra ved 12 tiden og kom selvfølgelig først tilbage så vi lige kunne nå at få tøjet på og komme ned til Peder til kl. 2, og så var det bare ud i marken efter de der dyr, men det er nu ikke så ligetil: Tænk jer nu sådan nogle Kvier der har gået ude på marken for sig selv hele sommeren, de har jo rigtig gået og trænet så de har fået en gevaldig god kondi, og det hele startede da også med med at de ikke ville forlade deres dejlige fold, så nogle af os måtte bruge en masse energi på at drive dem rundt i folden i fuld galop, mest Peder Alice og drengene, nå endelig tog de sig sammen og forlod folden, så nu gik det i rask trav hen ad vejen, bagefter dem var Rene Arne og Peder, lidt længere tilbage BO og Alice og som rosinerne ----- nu var der så et af høvederne som åbenbart havde set noget spændende inde på marken til højre, og resolut drejede hele flokken til højre ind over markerne, Peder og Arne og vist nok Rene bagefter dem, de fik dem vendt og tilbage til vejen og nu gik det så mod byskiltet, men det passede åbenbart ikke dyrene, de drejede nu til venstre, og tog den i en stor bue uden om byen, igen måtte Peder op på mærkerne og bagefter, med hjælp fra lille Arne og vist nok også lidt fra hans mor, lykkedes det dem at få drevet dyrene ned mod gadekæret hvor vi andre heldigvis stod, for ellers havde de bare drejet til højre, og taget den tilbage til deres dejlige fold, men nu måtte de forbi gadekæret, over hårdmark hovedgade og hen ad vejen mod deres vinterlogi, men i stedet for at dreje ind mod stalden, fortsatte de bare lige ud, og det blev de bare ved med, Peder prøvede at løbe dem op, men det var op ad bakke, så det lykkedes ham ikke rigtig, og han var vel også mere træt en kvierne, nå de forsvandt bag bakken på vej mod Samsømotorvejen, Alice havde prøvet at følge efter, og Rene tog bilen for at køre ned i den anden ende af marken for at stoppe dem, men Alice stoppede ham og sagde de skulle køre den anden vej rundt, og det gjorde de så, og der stod mor og jeg så ene og forladte midt på en vej over åbne marken i en strid blæst og ventede på der skulle ske noget, mor tabte tålmodigheden og gik op over bakken for at se hvor de var, men alt var helt fredeligt, og der var intet der rørte sig, men så pludselig fik vi øje på dem langt inde på marken, på vej tilbage, de kom såmænd traskende nok så fredeligt, Peder var der også, og også Alice og Bo. Arne havde også været med på den lange travetur. Nu manglede der bare at få dem over et lille gærde, og så ind i stalden, men nej! Nu ville kreturerne hellere se hvad der var ud over markerne mod pillemark, så afsted gik, mor Arne og Peder efter, og i bil den anden vej rundt Alice. Igen fik de vendt dyrerne og på vej tilbage, men pludselig kom de i tanke om at de hellere måtte se hvad der var hen langs en lille mose som er der, men der var en enkelt ting de overså, der var en fold, og da de nåede op i den anden ende, var de da kloge nok til ikke at ville røre tråden, så de ventede pænt til der kom nogen for at drive dem den anden vej igen det gik også godt og de kom tilbage til det lille dige de bare skulle op over for at være hjemme, men et lille dige kan godt være en stor forhindring, så de stod der og så lidt rådvilde ud, men pludselig tog pokker ved dem og så tilbage igen ud over markerne, men denne gang kom de til at løbe ind i et hjørne dannat ef to ret dybe grøfter, og dem kunne de vist heller ikke lide, for igen ventede de til vi kom og drev dem tilbage, men se nu var der ikke så meget krudt i dem mere, så vi fik dem drevet ind i køernes fold, sat elhegnet op igen, og så måtte de tilsidst gå den tunge vej hen mod og ind i stalden hvor Peder så kunne lukke leddet, så nu går de ingen steder mere. Nu var klokken så også blevet 4, og Rene skulle nå færgen 15.45 så han måtte midt under jagten forlade os og køre her hjem, hente sine ting, og så afsted til færgen, den nåede han lige i sidste øjeblik, og så måtte Alice, efter vi havde fået kaffe, køre mig ned for at hente bilen, mens mor så efter ungerne og Peder var ude og malke. Da vi kom hjem, hvad ser vi så? Jo den fiskestang der skulle byttes, samt et par andre småting de lå her stadig og det er jo nok noget med hastværk og lastværk. Men hvad Vejret har jo været godt, med flot solskin, så Peder har vel nok rigtigt nydt sådan at være ude på en rigtig lang tur med sine kæledyr.


8. november 2001

Tillykke Morfar, Farfar, Alex


Hjertelig Tillykke med fødselsdagen. Vi håber du må få en rigtig hyggelig dag.


7. november 2001

Tillykke Allan


Hjertelig Tillykke med dagen. Vi håber du må få en rigtig god dag.


31. oktober 2001

Tillykke med bryllupsdagen


Emmy og Alex, I ønskes rigtig Hjertelig Tillykke med dagen. Vi håber I må få en rigtig god dag.


29. oktober 2001

Mortens nye hjemmeside

Morten har fået ny hjemmeside, prøv at besøg den her

24. oktober 2001

Tillykke Alice


Hjertelig Tillykke med dagen. Vi håber du må få en rigtig god dag.


7. oktober 2001

Majshøst år 2001

Søndag d.23/ 9 høstede vi 14 ha. majs, vi var far, Sten og mig til at køre fra, Peder kørte hjemme i siloen med læsseren, da Peder skulle i stalden overtog Sten læsseren og Jørgen overtog Stens køretøj, som i øvrigt var Mortens traktor og Bondemands vogn. Vi startede med Mortens Maxum, men byttede til hans helt nye MX, Maxum'en havde en ide med at hele tiden at tabe vognen, det var jo ret uheldigt når det nu var den man skulle bruge. Da Peder var færdig i stalden, overtog han læsseren igen, Sten skulle til Jylland igen til hans arbejde, Bo overtog MX'eren, det var kun mig der ikke fik prøvet den. Mandag regnede det så vi dækkede bare stak ( begge siloerne ). Onsdag d. 26/9 fik jeg sået mosen, med hvede og vores omlagte græsmark med vinterbyg og græs. Torsdag d. 29/9 høstede vi de sidste godt 7 Ha majs i Vester marken. Vi var kun Peder på læsseren og Johannes og mig med vogne ( og selvfølgelig traktore ) til at køre fra, det skulle kun i markstak lige ved siden af, så vi havde ikke brug for så mange vogne. I dag søndag d. 7/10 får vi sået hvede efter majs ( ved Trolleborg ) i går såede han ( Mogens ) Triticale i Vestermarken, nu snakker vi jo direkte såning, som vi tror er en god løsning. Så mangler vi bare at tømme kostald, men det skal vente lidt, vi har en møg stak i vestermanken, men det skal først spredes efter 20 /10 og der efter pløjes, det er et hygge projekt. Kan i alle have et godt efterår.

Alice


6. oktober 2001

Husleje nedsat

Lidt her fra mig i Hillerød.
Jeg havde den 12. juni sendt en klage til huslejenævnet over min husleje der var på 4000 kr/md + fællesudgifter på 1019 kr/md. Huslejenævnet sendt så en forspørgels til min udlejer om at forklar hvorfor huslejen var som den. Efter at han havde svaret på det var huslejenævnet her for at besigtige lejemålet. Hus lejenævnet er nu kommet frem til den afgørelse at jeg med virkning fra den 12. december 2000 (den dag jeg flyttet ind) kun skal betale 2329.25 kr/md. Se det er en sag som jeg kan lide.

Kærligst René


6. oktober 2001

x-verdensholdet har lavet mini-opvisning på BFU


Her i weekenden var der 10. klasses weekend hvor 10. klasserne skulle være i weekenden.... vi startede fredag med at se en film..... cast away.... den var faktisk god.... (især da flyet styrtede ned i havet (hihi)) .... lørdag spillede vi klasse fodbold og selv følgelig vandt min klasse (10a) 10-7 .... derefter spiste vi pandekager på den bedste "rasmus klump måde" det var rigtig hyggeligt om aftenen efter aftensmad havde vi cafe aften med fjernsyn, cafe, spillestue, discotek og bar i et..... det var da vi ldt hyggeligt!! :) Søndag var der efterskolernesdag hvor X-verdensholdet lavede en lille mini-serie, de var rigtig gode!!

knuZ louise