FamilieAvisen   


18. september 2001

Louises billeder

Louise har sendt sine billeder til Avisen

18. september 2001

Halmfyr

Så har vi endelig fået fremkaldt
billederne fra færdigmonteringen af vores halmfyr. Jeg skriver færdigmonteringen, for efter vores mening har færdiggørelsen endnu ikke fundet sted. Blæseren kører på fuld hørn indtil der ikke er mere brænde, hvilket tit bevirker at fyret går på overkog. Montøren luskede ind fredag og pillede ved et eller andet. Han gav sig ikke til kende, og jeg opdagede ham først da han kørte bort herfra. Han er ikke meget for at komme, men da jeg stadig ikke har betalt ham de sidste 25.ooo kr., ja så er han jo nødt til at komme indtil vi er tilfredse. Det er godt vi selv skal betale momsen til håndværkerne, så har vi da lidt fat i dem. Bygningskonsulenten har bedt forsikringsselskabet udbetale for længe siden og han havde sikker også udbetalt momsen, hvis det ikke havde været for vores egen regning.

Annette


11. september 2001

Frankrig tur - retur.

Jeg vil lige fortælle lidt om min tur til frankrig.
Torsdag kl. 15.00 kørte vi afsted til det ønskede mål ..... SYD-FRANKRIG..... Busturen var ret kedelig, men vi så da et par film under vejs..... 22½ time varede hele turen.... og vi sov i bussen (den blev ændret til sove bus) mens vi kørte om natten..... Vi kørte helt ind til fredag eftermiddag.... da vi ankom på camping pladsen, skulle vi starte med at få vores bagage anbragt de rigtige steder..... + vi osse skulle have vores telt slået op...... Resten af dagen brugte vi jo på at ligge oppe i poolen og at gå ture på campingpladsen..... i første omgang var det lidt svært at finde rundt, men efter hånden gik det jo meget fint........
Lørdag skulle min gruppe og jeg på kano tur.... det var rigtig skægt.... ingen kæntrede.... (øv osse det kunne ellers have set sjovt ud..... ) men der var en masse "små" vandfald..... (hvis man da ellers kunne kalde dem for det......) så det var om at styre ordenligt..... nå men ellers havde vi intet at lave resten af eftermiddagen, så vi købte postkort, skrev dagbog og svømmede rundt i poolen..... vi havde det meget skægt med de fransk mænd.... der var nogle der gik hen til en og sagde: "hej dit grimme dyr" og smilede, samtidig med at han pegede på uret og så fortalte franskmanden gladeligt at klokken var 16..... :) hi hi.... man har jo kun det sjov man selv laver ...
Nå men søndag var vi ude i en hule og klatre, det var vildt sjovt for der var hammer glat og det var svært at se noget, så næsten alle gled lige ned på enden.... det så jo vældigt sjovt ud .... igen brugte vi dagen på at skrive dagbog og postkort, og så at spise is.... isene var bare meget dyre dernede....... Mandag var jeg ude at klatre.... jeg var oppe at klatre 3 gange og de 2 af gangene kom jeg helt til tops....Det var ellers vældig sjovt.....
Tirsdag var vi på heldags tur....hvor vi bla. så orange, den halve bro, og en masse andet. Vi var osse på strøgtur, der fik vi købt en hel masse. Mc. donalds var det første vi besøgte, det var dejligt med lidt "normal mad" :) og bagefter shoppede vi en masse.... Turen hjem til camping pladsen var ret kedelig, så der blev der sovet en del.
Onsdag var det tid til at pakke sammen igen, det var ikke alting, der var plads til, så det var nogle tilstoppede kufferter vi fik med hjem igen. Onsdag eftermiddag tog vi så hjem igen igen..... hen ad aften tid skete der noget højst uventet.... En bil som kørte foran bus 2 (vi kalder vores busser 1,2 og 3, jeg kørte i 3´eren) standsede op og bus 2 nåede at standse ½ meter før, men en lastbil bagved 2´eren nåede ikke at stoppe, så bus 2 endte med at få smadret forrude og bagrude + højre sidespejl faldt af... 13 elever kom på hospitalet (alle er hjemme igen) og vi måtte vente i 5 timer + at ingen kunne sove, så vi så film hele natten.... så alt i alt blev vi så forsinkede, så jeg nåede først at være hjemme igen kl. 22.30 eller der omkring (Torsdag). Om fredagen skulle jeg have gjort teltet rent og så midt i det hele lå en flad (meget fald) salamander, den havde åbenbart været i teltet mens vi pakkede sammen. (det var jo lidt "Held i uheld")
Men jeg har det meget fint og ingen fra skolen er så hårdt kvæstet.... de fleste havde lidt med nakken.....
Jeg får snart 5 film fremkaldt, så. så snart jeg har dem, kan jeg lige skanne et par stykker ind af dem......

Mange hilsner Louise


9. september 2001

Småhistorier!

Det er jo snart længe siden jeg har skrevet her i avisen, så det er vel på tide, at jeg giver en lille skildring af, hvordan vi får vores tid til at gå her på øen, men hvor skal jeg mon begynde? Jeg kan jo begynde med dengang der kom en E-mail fra Allan: ”kommer lige og holder et par dages ferie hos jer, hvis I ellers har plads til os”. Selvfølgelig havde vi det, og så kan det nok være vi fik travlt med at få det til at se lidt pænt ud her. Vi fik ryddet op i haven, den lille staldbygning blev kalket, og fik en ny loftslem. Et nyt vindue fik den også, og et nyt tagspær, og da så dagen nærmede sig fik hele huset en omgang, støvsugning, gulvvask og vinduespolering, og det er sandelig mange vinduer, nå men endelig blev vi færdige og kunne så tilbringe et par hyggelige dage sammen med de sjældne gæster fra Næsbjerg.
Som I jo sikkert har læst, har Alice og Peder fået ny varmecentral, og havde ikke mere brug for deres olietank, så den har jeg fået. Jeg skal bruge den som buffertank til fyret. Peder kom så med den, jeg fyldte den med vand fra egen brønd, så den sidste olie kunne komme ud, derefter blev den kørt til smeden så der kunne blive svejst nogle studse i så den kan forbindes med fyret. Det tog ca. 14 dage hvorefter Alice hentede den med deres nye teleskoplæsser, jeg hentede nogle rør og fittings hos smeden og fik dem skruet på, fik støbt nogle ben til tanken, fik hentet nogle gamle stykker rør nede hos Peder, på dem fik mor og jeg så rullet tanken ind på plads i fyrrummet, så når nu det bliver onsdag, kommer smeden og slutter den til fyret, så skal den bare isoleres og så skulle det være til at du, - håber jeg. Jeg får også deres gamle fyr, det skal stå stand by til den dag, jeg er træt af at skaffe brænde, så vil jeg have sat et pillefyr på det.
Nogle af jer, om ikke jer alle sammen, ved sikkert at vi stadig kommer sammen med de gamle venner fra Slagslunde, Lizzi og Henning, Karsten og Inge, Connie og Peter, og da det var vores tur til at holde for, var de her den 21.8. De kom lørdag middag, og rejste igen søndag middag. Jeg hentede dem ved færgen og vi tilbragte så et par timer med at sige velkommen med en tår øl, og da det er tradition at vi går en tur i området inden vi skal spise frokost, kørte vi (jeg havde lånt Alice bil) ned igennem Brattingsborg skov og ned på stranden, gik en tur langs vandet, slappede af med en lille en, og så hjem til frokosten, den sluttede ved 1 tiden om natten. Søndag morgen var jeg oppe og riste kryddere og rundstykker og da vi var færdige med morgenmaden, gik vi en lille tur ned til Alice og Peder og kiggede lidt på Deres grise og køer og hvad de nu ellers har som kunne være af interesse for sådan nogle fra djævleøen (Peders betegnelse for Sjælland). Alice kørte os hjem igen, for selvfølgelig skulle regnen stå ned i stive stænger. Ankommet hjem igen, sad vi og hang lidt, mor begyndte at skrælle kartofler til middag, ”men det skulle hun da ikke gøre, for de var slet ikke sultne" men mor sagde: ”at nu havde hun planlagt at de kunne få en gang samsk kartoffelmos”, de så ikke videre fornøjede ud MEN kl 13 præcis, trådte Alice og Peder ind ad døren med varm dyreryg, sovs og waldorfsalat, og så kan det nok være de fik spærret øjnene op, og de blev såmænd også ret så sultne, det gled i hvert fald ned sammen med et par glas rødvin. Så ned til færgen vinke, vinke, rejsen til Amerika.
De sidste par dage har jeg været nede i skoven for at fælde et par store udgåede træer, som jeg skal fyre med, og så har jeg været rundt med Tage Hansen, bonden henne fra hjørnet, og fælde nogle af de træer han syntes voksede for langt ud på marken, der var nogle få m2 han ikke kunne komme til at dyrke uha uha, og nu har jeg så siddet her og skrevet i avisen, det er nemlig ikke vejr til at være ude i, det stormer og regner. Slut!!
Lang smøre ikke?

Morfar - Alex