Ingredienser1 fennikel (ca 300g)400 g broccoli 200 g chapignoner 1 porre 200 g kogt eller røget skinke (kanin) 1 spsk olie 3 æg 1½ dl letmælk salt og peber 1 tsk friskreven muskatnød 100 g reven ost (17% - hvem skal bestemme det?) |
![]()
|
1Skyl fennikelen, del den i kvarte på langs og skær den i strimler. 2Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker. Rens og hak svampe og porre. Skær evt. fedt fra skinken (der er jo ikke fed på en kanin) og tern den. 3Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager og skinke. Steg i ca 5 min under stadig omrøring. Lad det derefter simre i 10 min under låg. Sæt ovnen på 225 grader. 4Pisk imens æg og mælk sammen. Krydr med salt, peber og muskat. Fyld et smurt ovnfast fad med grøntsagerne og skinken. Hæld æggemassen over. 5Drys med ost og gratinér på nedersted rille i ovnen, ca 20 min. Server gerne en råkostsalat og et groft brød til. |
![]() Skyl fennikelen og skær de små rødder og tørre dele bort. Så ser man de forskellige lag som fennikelen er opbygget af.
Halver fennikelen og skær forsigtigt en kile af den hårde rod bort, så de enkelte lag ikke går fra hinanden. |