FamilieAvisen   


29. marts 2001
Brændefyr

For ca. 3 uger siden gik jeg og så på måleren på olietanken, og måtte konstatere at der kun var l50 ltr. tilbage, og det kunne jo ikke række til vinteren var forbi, så gode råd var ved at være dyre, for smeden har d.d ikke været her endnu, jeg har også prøvet en anden, han er heller aldrig dukket op, og hvad gør man så, køber mere olie? Næ nej, i Jægerspris brugte vi ca 1100 ltr til 100 m2 og nu havde vi allerede brugt 1550 og så til den pris, hvad gør man så? Resolut skruede jeg oliebrænderen af, brugte min nye motorsav på nogle gamle udgåede træer, og så fik jeg ild på fyret, det brændte godt, i løbet af 10 min. Kogte det så det stod og hoppede uha uha fik lukket for spjældet og givet det en smule koldt vand fra havesprøjten så ilden blev dæmpet, nu brændte det nogenlunde, jeg tænkte "begyndervanskeligheder" men ak og ve, uanset hvad jeg fandt på, så ville det fyr koge hele tiden, så til sidst tænkte jeg det måtte være så utæt at jeg ikke kunne regulere det. Nå jeg fik skruet oliebrænderen på igen, og så kunne det holde temperaturen. Efter et par dage hvor jeg gik og ærgrede mig over fiaskoen, tænkte jeg "prøver igen" samme resultat og hvad så, skiller fyret ad og ser hvor det er utæt konstaterer at der er så stor revne i, at man kunne kigge lige igennem det, ikke sært det ikke virkede, havde en tube ovnkit, fik lukket revnerne, og fyrede igen, det var dog utroligt som det hjalp, nu er det til at styre, også selv om der står en brand storm, nu mangler jeg bare den termostatfjeder der åbner og lukker spjældet efter behov, når jeg får fat på sådan en tror jeg det bliver helt fint. Skorstensfejeren var her lige til morgen, "så det røg fra skorstenen, jeg skal lige se hvad du har og hvad du fyrer med" han kiggede på det, og sagde jeg skulle have skorstenen og installationen af fyret godkendt, hva pokker det er da bare en anden skorsten i stedet for den der var der i forevejen, og fyret har også været her hele tiden, men nej "det er en nyinstallation, så jeg sender dig nogle papirer du skal underskrive" ok gør bare det. Sådan er det åbenbart med håndværkerne på Samsø, nogle tigger og beder man om at komme, de kommer aldrig, og andre kommer helt af sig selv, bare fordi det ryger en smule fra skorstenen.

19. marts 2001
Louise har været til gynastikopvisning

Klik her for at se et billedet derfra samt skema over øvrige opvisninger hun skal deltage i. Det kunne jo være der var nogle som havde lyst til at overvære en opvisning som Louise siger. Der er også en skitse fra ombygning på skolen. Her er Louises kommentarer til det: "vi skal nemlig ha en ny hal!!! :) jubbiiii.... den skulle gerne være færdig til nytåret 2002!! :)".

14. marts 2001
Stem musene i døden.

Her er hjemmesiden hvor du kan stemme mus hjem. Ikke bare hjem men direkte i kløerene på katten fra Køge. Afgiv din stemme her .

14. marts 2001
I dag er det Mortens fødselsdagKære Morten,

du ønskes rigtig hjertelig tillykke med dagen. Vi håber du må få en rigtig god dag sammen med familien og vennerne og få rigtig mange gaver.


13. marts 2001
Kære allesammen

Mange - Mange tak for alle hilsner, e-card, blomster, flag, besøg og opringninger. Det luner så godt når man hører fra jer alle på hver sin måde.
Håber I alle har det godt.

De kærligste hilsner fra
Mor Mormor Farmor


12. marts 2001
Hvorfor hedder det Torslunde

Hvorfor har stednavnene kommet til at hedde som de gør, læs denne artikel og bliv klogere.

9. marts 2001
I dag er det Mormor/Farmors fødselsdagKære Mormor/Farmor,

du ønskes rigtig hjertelig tillykke med dagen. Vi håber du må få en rigtig hyggelig dag.


8. marts 2001
Shell holder garagesalg

På søndag holder Shell auktion over alle de møbler, lamper, skillerier og diverse andre ting vi havde i Kampmannsgade, så savener du nogle kontormøbler til meget små penge så kig forbi Nærum Hovedgade 6 (det er nok muligt at du skal tage mig med). Priserne er helt i bund. De regner med at sælge en kontorstol for 50 kr. Den eneste hage ved det er at alt købt skal betales (med kontanter) og fjernes samme dag så der skal en hænger til.
Annette

6. marts 2001
Mich's fødselsdag

I dag er det Michs fødselsdag han bliver 74, utroligt at hans krop kan blive ved at holde. Han plejer altid at give eftermiddags kaffe, en af hans bekendte har kommet til fødselsdag hos ham siden første klasse. Men i år var der et par stykker af Michs nærmeste ( Ikke familie!! ) der ikke kunne komme så kaffen er udsat til fredag: Vi inviterede ham så hen til os til aftensmad. Jørgen, Bente og Lene kom også, Morten gad ikke med og Anne er på skole i Århus. Susanne, Michs nærmeste hjemmehjælper og næsten nabo, og Gustav var her også. Mich siger ikke meget men han suger og lytter. Susanne kunne se på ham at det havde været en vellykket aften for ham, også at vi var henne og få formiddagskaffe sammen med ham, glædede ham. Jeg ved ikke hvad vi skal give en mand som ham i gave, så jeg mener denne aften må være hans gave.
Hilsen Alice

6. marts 2001
Ny opper på Brattingsborgvej

Det med ham smeden og hans fyr må være noget med varm luft, jeg har indtryk af han kun kommer når han ikke har mere øl der hjemme.
Fredag den 22.2. bestilte jeg lidt varer hos Harald Nyborg. De kom allerede i mandags inden middag, så vi fik travlt med at pakke ud og få slæbt den nye opper ind midt på køkkengulvet, få den sat interimistisk op, og fare i byen for at købe vaskemiddel, hjem igen og få sat vores kæmpe opvask ind(vi var ikke gode til at få vasket op) og få dyret startet, så vi kunne konstatere om den fungerede ordentligt, det gjorde den sørme. I dag til morgen gik jeg i gang med at skille køkkenet ad så vi kunne få den monteret ordentligt, så nu står den der og ser ganske pæn ud. Samtidig bestilte jeg en hårklipper, den var også med, den har vi prøvet på mit hoved, så nu ligner jeg René. Og så flottede jeg mig og købte en motorsav, den er også blevet samlet og afprøvet på et af vores træer nede i haven den fungerer fint, jeg var jo nødt til at have sådan en så jeg kan save brænde til det fyr som smeden ikke kommer med.

4. marts 2001
Samske Håndværkere!

Jeg vil lige prøve at fortælle om mine oplevelser med de lokale håndværkere her på Samsø. Det startede med, at vi skulle have nyt tag, og på anbefaling af Peder fik vi forbindelse med en tømmer, hos hvem vi fik tilbud på taget, og det gik såmænd ret kvikt, men da vi så skulle have udført arbejdet, gik der en rum tid uden vi hørte noget, så jeg ringede til ham flere gange, men det er en forsigtig mand så han lovede ikke noget. Efter endnu en rum tid ringede han endelig, vi kommer på mandag, ok, men om fredagen ringede han svenden som skal lave dit tag skal til begravelse på Sjælland, så det bliver først onsdag, nå nå! Men de kom sørme og det må jeg sige, da de først kom i gang gik det der ud af for fuld knald uden pjat og pjank og uden spildtid.
Vi havde lavet to værelser på loftet og skulle have lavet noget strøm, fat i en elektriker, lover at komme, men kommer ikke til aftalt tid, og da han endelig kommer, er han her en formiddag og siger så jeg skal lige hjem til frokost og så et andet sted og kikke på en motor, så der går nok 1-1½ time før jeg er her igen, det tog ham 1 uge + 1½ time.
Da vi havde fået gravet ud her inde i huset, og skulle have lagt nye kloakrør, gik det helt godt med kloakmanden, men afløbet fra taget tog det ham ca. 1 år at tage sig sammen til at få lavet.
Da vi kom så langt at vi havde brug for en VVS mand var det også en vanskelig herre at få til at komme, loven ærlig- holden besværlig nå han fik da lagt koldtvandsrørerne hvorefter vi kørte sand ind og fik lagt flamingo så han kunne lægge varmtvandsrør, men ak og ve! Da vi syntes vi havde ventet længe nok, hentede vi rørerne og lagde dem selv. Gulvafløbene og afløb fra håndvask og badekar måtte vi også selv lave. Da vi havde fået støbt gulv og var begyndt at sætte vægge op, skulle vi jo have el-installationen lavet, altså sat alle rør i væggene, så det var om igen med at tigge el-manden om at komme. Til sidst kom han var her en formiddag, og så kom der nogle andre 8 dage efter og lagde resten af rørerne. Vi fik gjort resten af væggene færdig og skulle så have færdiglavet elarbejdet, igen tog det lang tid før de tog sig sammen til at komme, men så var de her også uafbrudt i 3 dage.
Fyret og vandet skulle jo også gerne sluttes til og fungere, så igen var det om at bede til de højere magter for at få VVS'eren til at komme. Nå men alt er jo blevet lavet, og det fungerer, så jeg skal bare lige bemærke at regningen kom næsten før håndværkeren havde forladt huset.
Nu har jeg så i lang tid gået og ønsket mig et fyr jeg kunne fyre med brænde i, jeg har talt med forskellige samsinger om sagen, og endelig fik jeg fat i den gamle smed fra Kolby, jo han havde da sådan et par stykker stående, så jeg kikker lige ind til dig i aften ved 4 tiden, den blev nu 6, Nu har jeg set hvad der skal gøres så jeg ser lige på det, så får du besked. 8 dage går, der sker ikke en sk.., ringer til ham ,jo jeg har lige hvad du skal bruge kommer torsdag eller fredag ved 4 tiden, så kan vi lige køre hen og se på det du skal jo ikke købe katten i sækken, igen sker der ikke noget, igen går der 8 dage, ringer så om fredagen, der var kommet noget i vejen, kommer i morgen til middag, han kom vi fik en pilsner og en snak, og så skal han ringe i dag søndag så vi kunne få set på de kedler, så lad os nu se.
Det har jo ikke været surt alt sammen, mureren har været et lyspunkt, han har været til at lave aftaler med, og han er kommet når han har lovet det, og bedst af det hele man skulle selv bede om regningen. Det var bare lige det.

2. marts 2001
Hårmark historier

Britt er blevet rask det tog et par dage, om onsdagen kastede Arne op ud af vinduet på toilettet, medens vi stod og snakkede, han var godt klar over han skulle blive hjemme fra skole, men han var frisk resten af dagen, så det var bare et uheld. Han vågner selv hver morgen ved sine vække ure, men det med Tarzan det gør ham forskrækket.
Hos købmanden i Onsbjerg, kunne man vinde en elefant " bamse "qw nå der var Britt, man skulle svare på en opgave, skrive sit navn og lægge kuponen i en postkasse, se Arne håbede jo på det var ham der vandt, han kender reglerne for den slags spil, MEN SÅ SKU FANDEN AT BRITT vandt, hun havde jo også deltaget, et var at en fremmed vandt, men Britt !!!!!!
I dag er Bo til fødselsdag hos Jauk, det varer til kl. 17:00 men da Jauk syntes det er hyggelig af nogle af de rigtige venner bliver lidt længere, så sover han derude, og i morgen skal vi til Anders fødselsdag han bliver 10 år (Mortens Anders).
P.T . kigger vi meget på stald varme (køletanks varme) Morten skulle give tilbud på grave arbejdet, vi skal jo have tilbud til ansøgning om tilskud, Morten mente det vil koste 21500,- kr. men så fik vi at vide at i jylland koster det 28000,- kr. så vi satte prisen op (jeg skulle selv skrive tilbudet, så vil Morten skrive under).
Jeg synes det er så dejligt med den lette kulde p.t. alting fungere bedre stalden er tør, ingen kondens fra tagpladerne, der drypper noget af det utøj der er i marken får det lidt koldt og forsvinder måske, forhåbentlig forsvinder div. orm. Er I klar over om ca. 4 uger skal vi i gang med at gøre klar til at så majs, og om ca. 3 uger skulle vi gerne kunne køre gylle, lige pludselig bliver man stresset, af det man gerne skulle nå inden.
Mange FORÅRS hilsner
Alice

2. marts 2001
Det var kattens.

I forgårs var Alice lige forbi om aftenen, og da hun kørte smuttede katten med ud, og det skal sådan en jo, men da vi skulle i seng, var katten ikke kommet tilbage, så den måtte jo blive ude hele natten. Da den så kom hjem om morgenen, havde den sår ved haleroden, et på hver side. Mor troede at Alice havde kørt den over, for den vil gerne krybe op på dækkene på bilen, men Alice havde nu ikke bemærket noget, og jeg hælder nu også mest til, at det lille frække dyr havde været ude hos nogle andre katte og fået sig en lille lærestreg. Nå men sådan et dyr bliver jo ved med at slikke på sine sår, så det der var et par rifter, blev efterhånden til nogle store sår, så til sidst fik jeg fat i kræet og klistrede den til med plaster, så nu går den rundt og ser vældig spøjs ud, men slikke kan den ikke.

1. marts 2001
Louise fortæller om sit efterskoleophold.

Jeg vil lige skrive et indlæg til FamilieAvisen.

Jeg har valgt denne efterskole (Balle fri- og ungdomsskole) p.g.a. jeg ville ud og stå lidt på egen ben og blive lidt mere selvstændig. Men også fordi jeg elsker forandringer og udfordringer som man må sige at jeg har fået, alene det at komme væk fra mine forældre og søskende og ud i blandt 130 andre folk som jeg slet ikke kender eller har mødt før er jo en udfordring i sig selv.

Lidt om skolen:
Skolen er en Grundtvig/Koldsk fri- og ungdomsskole, den begyndte som friskole i 1866. Fra 1962 har Balle fri- og ungdomsskole været en kombineret skole med både friskole og ungdomsskole.
Billeder fra skolen
Skolen ligger ca. 12 km. Vest for Vejle

Skolens forhold og holdning:
P.g.a. at skolen er en Grundtvig/Koldsk fri- og efterskole betyder bl.a. at vi starter hver dag med morgensang.
Skolen vil forsøge at gøre os elever til nogle ansvarsfulde, selvstændige og hjælpsomme personer.

Skolens husregler:
Når vi på en efterskole bor så mange elever tæt sammen, er der nødt til at være nogle regler at rette sig efter og som skal overholdes af alle (selvfølgelig). Skolen forventer at vi elever har hvad man forstår ved en almindelig god opførsel, at vi kommer til måltiderne og timerne og retter sig efter de beskeder vi end måtte få, at piger og drenge kun færdes på hinandens gange og værelser efter særlig tilladelse. Spiritus, narkotika o. lign. er forbudt at have eller medbringe på skolen (selvfølgelig).
Hvis vi ikke overholder disse regler så kan vi lige så godt tage og pakke sammen.

Skolefagene:
Obligatoriske fag er dansk, engelsk, matematik, sang/fortælletimer, samtidsorientering og gymnastik. Desuden kan vælges fysik, tysk og fransk.
Udover de nævnte fag er der et stort udvalg af valgfag, som består dels af IKT og værkstedsfag, men hovedparten er gymnastik, idræt og musik.
Vi kan tage kursus 1 i gymnastik hvis det er hvad vi ønsker.
I løbet af skoleåret brydes de normale skoletimer med udflugter, lejrskoleophold, cykelture, idrætsstævner, gymnastikopvisninger, forældreweekend, sang-og foredragsaftener, besøg på og af andre efterskoler, teater- og koncertaftener m.m.
Hvis I vil se lidt om skolen kan I klikke jer ind på adressen her.

Mange hilsner Louise.